Poljska plaća izbeglicama smeštaj u Libanu samo da ne dođu

Poljska je obustavila prihvatanje izbeglica iz svoje nacionalne kvote od oko 7.000 ljudi, ali će umesto toga finansirati smeštaj između 6.000 i 10.000 izbeglica iz Sirije u Libanu.

Ovaj zaokret u izbegličkoj politici Varšave najavio je šef poljske diplomatije Vitold Vaščikovski.

"Poljska ne negira problem izbeglica. Migrantske krize nema, jer imigrante niko nije dužan da prima, ali postoji problem izbeglica iz područja zahvaćenih ratom, kao što su Sirija i Libija, i mi tu u pomoći učestvujemo", kazao je sinoć Vaščikovski.

Njegov partijski šef, lider vladajuće poljske konzervativne evroskeptične stranke Pravo i Pravda Jaroslav Kačinjski, kazao je juče da Poljska neće primati izbeglice iz kvota na koje se obavezala prethodna poljska vlada, jer nema mehanizma koji bi garantovao da ne bi ugrozili bezbednost Poljaka, a Vaščikovski je sinoć objasnio da će Poljska pomoći umesto prijema izbeglica, njihovom smeštanju u Libanu.

Poljska će iz tog programa u Libanu plaćati stanovanje i hranu za 6.000 do 10.000 izbeglica iz Sirije.

  • Oktavijan

    09.05.2016 01:19
    Ima li licemernije tvorevine od evrope? Unistis milione zivota a onda im dajes sirup za kasalj dok im deca umiru ili ih ubijaju. Libija je preplavljena Isisovcima. Unistise Gadafija i sad imaju otvorena vrata za migracije iz afrike i bliskog istoka a Libija se pretvara u grotlo haosa i uzasa...
    Samo napred, napravili ste vise od greske i to ce te placati...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.