Slovački carinici pucali na izbeglice, ranili mladu Sirijku

Slovački carinici pucali su noćas u blizini granice s Mađarskom, u opštini Velki Medar, na jugu Slovačke, na jedno od četiri vozila kojima su krijumčari prevozili ilegalne izbeglice, ranivši pritom jednu mladu ženu iz Sirije.

"Carinici su pozvali četiri sumnjiva vozila da se zaustave. Šofer jednog vozila nije poslušao ni nakon pucnja upozorenja. Vozilo se zaustavilo tek kada su mu carinici mecima probušili gume", saopštila je danas portparolka Finansijske uprave Slovačke Patricija Macikova.

Slovački carinici pravdaju se da su za oružjem posegli i počeli da pucaju zato što je vozilo krenulo na njih.

U bolnici u Dunajskoj Stredi 26-godišnja Sirijka hitno je operisana, lekari su joj iz kičme izvadili metak i trenutno je u stabilnom stanju.

Carinici i policija zadržali su četiri automobila i ukupno 11 izbeglica i predali ih Nacionalnoj jedinici za borbu protiv ilegalne migracije, koja ih je prebacila u izbeglički centar, dok su šoferi prema informacijama medija uhapšeni i saslušava ih policija.

  • neko iz mase

    09.05.2016 23:41
    Pucali su na vozilo koje nije htelo da stane na granici a ne na izbeglice...
    Nemojte sada i vi kao ostale "novine"...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet