Protesti u Banjaluci: "Nosim letve za fajta"

Policajci Centra javne bezbednosti (CJB) Bijeljina jutros su sprečili osobu čiji su inicijali V.M. da u autobus koji je aktiviste opozicione stranke PDP-a trebalo da preveze u Banjaluku na proteste, unese 41 letvu dužine 80 centimetara, kažu u MUP-u Srpske.
On je prilikom unošenja letvi u autobus policajcu rekao da ih nosi "za fajta", kažu u MUP-u.
 
Partija demokratskog progresa (PDP) odbacila je tvrdnje iz policijskog izveštaja u kojem se aktivisti te stranke optužuju za pokušaj unošenja letvi u autobus koji je krenuo iz Bijeljine na protest u Banjaluku. Kako stoji u saopštenju, niko od aktivista PDP-a nije pokušao da unese u autobus bilo šta osim materijala za transparente i zastave.
 
"Dežurni policajac je sugerisao da se preostali, neiskorišteni materijal za transparente koji je automobilom dovezen do autobusa ne unosi u autobus, što je i urađeno. Policajac je naknadno, kada je autobus već trebalo da krene, napravio zapisnik koji je pun zlonamernih tvrdnji, uz netačan navod da je vođa puta Milenko Vićanović rekao da se letve nose 'za fajt' u Banjaluci", stoji u saoptenju.
 
Zavetnicima nije dozvoljen ulazak u BiH
 
Granična policija BiH nije jutros dozvolila prolaz pripadnicima pokreta Zavetnici koji su autobusom krenuli u Banjaluku na skup "Srcem za Republiku Srpsku-Stop izdaji!", saopštio je Pokret.
 
Jake policijske snage na ulazima u Banjaluku kontrolišu sve autobuse koji dovoze demonstrante, nakon čega pod policijskom pratnjom nastavljaju prema gradu. Policija redovno kontroliše i autobuse sa prigradskih linija. 
 
Ugostiteljski objekti u Banjaluci danas ne rade, a zabranjena je prodaja alkohola sve do 20 sati.
  • 3040

    14.05.2016 15:32
    na zapadu nista novo a i sta me briga za to
  • ...

    14.05.2016 14:07
    A ja pomislio krenuo čovek da zasadi paradajz...
  • Lala

    14.05.2016 13:51
    Crnjak.
    Ludi bosanci

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet