Policajac ubio mladu crnkinju u San Francisku, šef policije podneo ostavku

Šef policije u San Francisku Greg Sur podneo je ostavku nekoliko sati nakon što je policajac u tom gradu ubio mladu crnkinju.
Incident se dogodio nakon što je policija krenula u poteru za automobilom koji je ukrala 27-godišnja devojka. Ona je pokušala da pobegne, ali je nakon stotinu metara udarila u kamion. Policajci su pritrčali, otvorili vrata automobila i počeli da je vuku. Tada je jedan od njih ispalio smrtonosni hitac.
 
Samo dva sata nakon incidenta Greg Sur je podneo ostavku na zahtev gradonačelnika Eda Lija, koji se suočava sa nizom rasističkih incidenata u protekloj godini. Sura je na čelu policije nasledio afroamerikanac Toni Čaplin, koji je već 26 godina u službi. Inače, pritisak na šefa policije traje od decembra, kada je pet policajaca pucalo u mladog crnca koji je nosio nož.
 
Od tada počinju protesti sa zahtevom za reformu policije. Gradonačelnik je tada stao u odbranu šefa policije, ali je javnost svoje nezadovoljstvo iskazala već u aprilu kada je otkriveno da su tri pripadnika policije San Franciska razmenjivali rasističke poruke. Ono što je razbesnelo mnoge stanovnike ovog grada jeste to da su policajci ostali na poslu, jer Sur nije podneo na vreme krivične prijave. 
 
Nakon poslednjeg incidenta i smrti devojke, gradonačelnik San Franciska je poručio da će reforme unutar policije doprineti rešavanju problema.
  • riba

    20.05.2016 15:16
    smrdi
    od glave

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.