Utopilo se 880 migranata u nedelju dana

Najmanje 880 migranata utopilo se tokom proteklih sedam dana u pokušaju da pređu Sredozemno more, saopštila je danas agencija Ujedinjenih nacija za izbeglice.

U saopštenju UNHCR-a se navodi da se ova godina "pokazala kao izuzetno smrtonosna", pošto se od početka godine u brodolomima i prevrtanjima čamaca utopilo 2.510 ljudi, preneo je Rojters.

Radi poređenja, u istom periodu lani je u sličnim incidentima stradalo 1.855 migranata, pokazuju podaci UNHCR-a. "Krijumčari baš u ovom trenutku ukrcavaju ljude u čamce koji uopšte nisu podesni za plovidbu. Dešava se da čim čamci zaplove krijumčari zovu spasioce i onda spasavaju migrante", izjavio je portparol UNHCR Vilijam Spindler.

"Spasioci su u trci s vremenom dok pokušavaju da stignu do migranata pre nego što njihovi čamci potonu, a u nekim slučajevima uopšte ni ne stignu na vreme", istakao je Spindler.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet