Četvoro mrtvih u poplavama u Francuskoj i Nemačkoj

Četiri tela utopljenih osoba pronađena su u sredu u njihovim poplavljenim domovima u Francuskoj i Nemačkoj, saopštili su zvaničnici.

Velike poplave pogodile su delove Francuske, a poplavljen je i jedan od najpoznatijih zamkova u dolini Loare, Šato de Šambor iz 16. veka. Tri osobe koje su bile zarobljene u poplavljenoj kući u mestu Zimbah am In na jugu Nemačke pronađene su mrtve, dok je u mestu Sup sir Loan u centralnoj Francuskoj nađena 86-godišnja starica koja se udavila u svom domu.

U Parizu je nekoliko šetališta pored Sene zatvoreno zbog visokog nivoa vode, a u Nemuru, na oko 80 kilometara južno od prestonice, stanovnici su evakuisani kada je reka Loang probila korito.

Prognoze meteorologa su nepovoljne pošto se kiša očekuje i narednih dana.

U centralnoj Francuskoj lokalno stanovništvo je poslednjih dana zvalo spasilačke službe 8.000 puta i tražilo pomoć zbog poplava. Automobili, drveće i nameštaj plutaju uokolo, a mnoge su kuće odsečene vodom pa su njihovi stanovnici morali da izađu na krovove odakle su spasavani helikopterima.

Bavarske vlasti procenjuju da će štete od poplava premašiti 10 miliona evra. Poplave su posledica velikog nevremena koje je Nemačku zahvatilo prošloga vikenda, kada je tokom šest sati palo 32 litara kiše po kvadratnom metru.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet