Honda povlači 784.000 vozila zbog neispravnih vazdušnih jastuka

Proizvođač automobila Honda saopštio je danas da će povući 784.000 vozila u Japanu zbog neispravnih vazdušnih jastuka japanske kompanije Takata.
Hondin opoziv obuhvata minivan "odisej", sedan verziju "akord" modela i druga vozila.
 
Saopštenje Honde o povlačenju vozila zbog prejake detonacije pri aktiviranju bezbednosnih vazdušnih jastuka za putnike poslednje je u nizu odluka kompanija o povlačenju vozila pošto taj problem traje duže od decenije i pogađa 11 proizvođača, uključujući BMW i Tojotu.
 
Tokom naredne dve godine će u fazama biti ukupno zamenjeno do 40 miliona mehanizama za naduvavanje vazdušnih jastuka, a prioritet će imati modeli stariji od 2011. godine u toplim i vlažnim područjima

Teme

Honda
  • pawlle

    09.06.2016 18:14
    ako moze jedan

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet