Norveška zabranila sve što šteti šumama

Proizvodi koji doprinose uništavanju šuma neće moći više da se koriste u Norveškoj.

Pred parlament ove skandinavske zemlje stigao je predlog Akcionog plana za zaštitu prirode. Norveška fondacija za šume lobirala je ne bi li ovaj plan ugledao svetlost dana.

"Ovo je važna pobeda u borbi za zaštitu šuma. Poslednjih nekoliko godina brojne kompanije obavezale su se da obustave nabavku robe koja se može povezati s uništenjem šuma. Do sada to nije bilo propraćeno i potezima vlade. Stoga je veoma pozitivno da je sada i Norveška na istom putu i da će postaviti iste zahteve", rekao je Nils Herman Ranum, vodeći u kampanji za očuvanje norveških šuma.

Norveški Akcioni plan takođe uključuje i zahteve parlamenta da vlada brine o biodiverzitetu kroz druge državne fondove.

"Druge zemlje bi trebalo da prate Norvešku i usvoje slične zakone za zabranu uništavanja šuma. Primera radi, Nemačka i Velika Britanija bi takođe morale slično da reaguju, s obzirom na to da su se složile sa planom UN protiv klimatskih promena", smatra Ranum.

  • Zivan

    18.06.2016 16:48
    Bilo bi dobro da SAD i Kina, dve zemlje koji ni Kojoto sporazum nisu prihvatile, krenu stopama Norvesske...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet