Otvoren prvi američki hotel na Kubi posle pola veka

Američki hotelski lanac Starvud hotels preuzeo je danas upravljanje nad jednim luksuznim hotelom u centru Havane, čime je počeo sa radom prvi američki hotel na Kubi od revolucije 1959. godine.

Hotel "Cuba Four Points", koji je sada u vlasništvu Starvudovog brenda Šeraton, otvoren je u luksuznom zapadnom delu kubanske prestonice, i poseduje 186 soba koje su klijentima na raspolaganju po ceni od 246 dolara za noćenje, prenosi agencija Frans pres.

"To je jedinstven i specijalan momenat kada ste prva američka hotelska kompanija na Kubi u 55 godina", izjavio je na svečanoj ceremoniji otvaranja hotela Horhe Đanatasio, koji je zadužen za nadzor Starvudovih hotela u Latinskoj Americi.

Starvud hotels je jedan od vodećih svetskih hotelskih lanaca, budući da poseduje preko 1.300 hotela u oko 100 zemalja sveta, i upravlja brendovima kao što su "meridijen", W, "vestin" i "šeraton".

Ulazak Starvuda na kubansko ostrvo je najnoviji signal normalizacije odnosa između SAD i Kube, nakon što su u julu prošle godine obnovile diplomatske odnose prekinute pre pola veka, navodi AFP.

  • nss

    29.06.2016 20:25
    nss
    vec su se uvalili

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.