Džamija u SAD napadnuta nakon masakra u Nici

Na džamiji na Long Ajlendu u SAD polupani su prozori i ispisani su antiislamski grafiti nekoliko sati posle napada u Nici u kojem je ubijeno više od 80 ljudi.
Grafiti na džamiji u Južnom Kingstonu, u blizini glavnog univerzitetskog kampusa na Long Ajlendu, ispisani su velikim crvenim slovima na prednjem zidu zgrade.
 
Portparol džamije navodi da je ovo prvo skrnavljenje džamije od kako je otvorena 2001. godine. "Nikada ranije nam se nije dogodilo ništa slično, pripadnici naše zajednice od ponoći čiste zgradu", kazao je on. 
 
Savet za američko-islamske odnose pozvao je američke vlasti da istraže vandalizam kao potencijalni zločin iz mržnje, kao i da pojačaju policijsko obezbeđenje ispred muslimanskih institucija širom zemlje. 
 
Savet je takođe osudio teroristički napad u Nici u kojem je poginulo više od 80 ljudi, navodeći da muslimane koji veruju u šerijatsko pravo treba proterati iz SAD.
  • ns

    16.07.2016 08:10
    KONAČNO! počelo je! pa koliko će beli čovek, ateista ili hrišćanin svejedno je, čekati da bi odreagovao na ove organizovane i proizvoljne napade muslimana, prvo zabraniti sve vere, drugo srušiti sve crkve i verske klubove, oštro kazniti i to zatvorom nošenje crkvenih obeležja, uvesti policijski čas i ići od vrata do vrata dok se ne istrebi gamad, svako ko se ne odrekne vere ili kaže bilo šta lepo naći pusto ostrvo na sred pacifika ili još bolje proterati na južni pol, sve do jednog vernika muslimana pa posle i sve druge vernike, VERA JE ZLO!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.