Big Mek najnovija žrtva nestašica u Venecueli

Američki lanac brze hrane Mekdonalds saopštio je da je prestao da prodaje Big Mekove u Venecueli, tako da je kultni hamburger postao najnovija žrtva ozbiljne nestašice hrane izazvane ekonomskom krizom.
"U Mekdonaldsu Venecuela radimo na rešavanju ove privremene situacije. Zajedno sa našim dobavljačem razmatramo najbolje opcije koje bi nam omogućile da i dalje nudimo kvalitetne proizvode", navodi se u saopštenju kompanije.
 
Detalji o razlogu obustave prodaje hamburgara nisu dati. Mediji izveštavaju da Mekdonalds više nije u mogućnosti da nabavlja tanke kriške hleba kojim se razdvajaju dve pljeskavice u sendviču.
 
U Mekovim restoranima i dalje služe druge proizvode sa menija, a prošle godine je, takodje zbog nestašice, bila prekinuta prodaja pomfrita 11 meseci.
 
Venecuelanska privreda je ušla u krizu zbog globalnog pada cena nafte, koja je glavni izvozni proizvod zemlje. Dugi redovi, hronične nestašice, hiperinflacija i nasilni zločin predstavljaju ono sa čim se predsednik Nikola Maduro bori za politički život.
 
Opozicija, koja se zalaže za referendum za opoziv Madura, za krizu krivi neuspeh socijalističkog ekonomskog modela u poslednjih 17 godina pod Madurom i njegovim pokojnim prethodnikom, Hugom Čavezom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet