Hilari Klinton i zvanično prva žena kandidat za predsednika SAD

Hilari Klinton je i zvanično postala prva žena kandidat za predsednika SAD pošto je na konvenciji demokrata u Filadelfiji prihvatila nominaciju, poručivši da će biti "predsednica svih Amerikanaca i da su su ovi izbori vreme kada treba da se podvuče crta".
"Biću predsednica demokrata, republikanaca i onih koji su nezavisni. Onih koji se bore, teže nečem i postižu uspeh. I onih koji budu glasali za mene, kao i onih koji ne budu. Za sve Amerikance", istakla je Klintonova. Navela je da je njena prevashodna misija da stvori nove mogućnosti i više radnih mesta, uslove u kojima će plate da rastu.
 
To će biti, kako je navela, njen zadatak od prvog do poslednjeg dana. Ona se obratila i razočaranim pristalicama rivala Donalda Trampa, ponudivši im "maslinovu grančicu".
 
"On želi da nas podeli od ostatka sveta, jedne od drugih. Želi da se plašimo za budućnost i da se plašimo jedni drugih", poručila je Hilari Klinton.
 
Bivša američka prva dama, senatorka i državna sekretarka, pre dva dana nominovana je za Belu kuću. Ona je, nadmašivši rivala Bernija Sandersa i osvojivši nominaciju, napravila veliki korak na svom putu da postane prva žena predsednik SAD.
  • Ksavijer

    29.07.2016 14:42
    Trampa
    Hoce li Amerikanci Trampiti Crnca za Belu Zenu?
  • ex chapman

    29.07.2016 09:36
    novi rekord za Ginisa
    nakon što je postala prva žena čiji je suprug javno izložen globalnom podsmehu zbog protivprirodnog bludničenja u "ovlanom kabinetu", Hilari osvaja još jedan rekord! samo napred Hilari! šta je sledeće: prva žena koja će pušiti u "ovalnom kabinetu" ... i to cigaretu!
  • Nikola

    29.07.2016 09:08
    Ne daj Bože
    Najgori Američki kandidat u istoriji. Bez imalo političkog znanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet