Jerevan: Oslobođena i poslednja dva taoca opozicije

Naoružani opozicioni demonstranti, koji su dve nedelje zabarikadirani u policijskoj stanici u Jerevanu, oslobodili su poslednje zarobljene taoce, saopštile su jermenske vlasti.
"Dvoje medicinskih radnika koji su bili poslednji taoci oslobođeni su sinoć", rekao je portparol jeremenskog Ministarstva zdravlja Anait Hajtajan.
 
Bezbednosne službe postavile su otmičarima ultimatum da se predaju do 14.00 časova po srednjoevropskom vremenu i navele da su sva sredstva za mirno rešenje krize iscrpljena posle nasilja koje je usledilo u noći između petka i subote.
 
Naoružani opozicioni aktivisti otvorili su vatru na policiju i ubili jednog policajca, što je jedan od aktivista negirao, tvrdeći da nije bilo moguće ubiti policajca koji se nalazio u automobilu daleko od nišanske linije.
 
Nasilje je eskaliralo uprkos pokušajima policije da rastera demonstrante pendrecima i dimnim i šok bombama.
 
U sukobima su povređene 63 osobe, a uhapšeno 165, od čega je 26 zadržano u pritvoru.
 
Kako je prenela agencija Frans pres sa lica mesta, jutros su se iz pravca policijske stanice čule eksplozije.
 
Dvadesetak pristalica zatvorenog lidera opozicione grupe "Osnivački parlament" Jiraira Sefiliana upalo je u policijsku stanicu 17. jula, ubilo jednog policajca i zadržalo više osoba kao taoce, tražeći ostavku predsednika Jermenije Serža Sarkisijana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet