Hrvatska policija zabranila antiratni skup u Zagrebu

Hrvatska policija zabranila je za danas zakazano mirno okupljanje pod nazivom "Antiratni protest povodom slavljenja ratne pobjede" na centralnom zagrebačkom Trgu bana Jelačića, saopštili su "Slobodarski aktivisti", koji okupljaju više nevladinih organizacija iz Zagreba i Beograda.

Zbog te zabrane, kako su najavili, oni će danas u 18 sati organizovati "mirnu protestnu akciju" u kojoj će učestvovati organizacije Centar za žene žrtve rata - Rosa (Zagreb), Žene u crnom (Beograd), Ženska mreža Hrvatske, Srpski demokratski forum (Zagreb), Slobodarski aktivisti (Zagreb), Centar za građansku hrabrost (Zagreb).

Organizatori zabranjenog antiratnog protesta su ocenili da je reč o kulminaciji već poznate prakse policije u onemogućavanju održavanja "politički nepodobnih javnih okupljanja".

"Obrazloženje rešenja koje se zasniva na argumentu bezbednosti ne može biti opravdano jer bi to značilo da policija ne može da obezbedi unapred najavljeno javno okupljanje građana", navodi se u saopštenju dostavljenom medijima i dodaje: "Možemo konstatatovati da državna vlast ne funkcioniše, odnosno da je vlast u rukama nasilnih grupacija koje odlučuju o podobnosti javnih okupljanja".

Teme

oluja
  • Boki

    04.08.2016 16:04
    Taj fasisticki hepening zasluzuje protest, - svaki normalni hrvat zna da je pocinjen veliki zlocin i da ih vodi nacisticki orijentisana stranka. Prosecan covek se boji bilo kakvog konfrontiranja sa vlascu. Isto kao ovde sto vise narod cuti zlovlada i pritisci su veci. Slazem se da ima puno kukolja u nevladinim organizacijama ali svaka cast organizatorima.

    Zalosno je gledati osiromaseni narod zadojen nacionalizmom i srbo-mrznjom. Zalosno je i sto mi nemamo iole normalne politicare koji bi znali politicki i diplomatski da odgovore. Sve je zalosno a najvise zrtve o kojima niko ne zeli da prica.

    @Filip
    Trebalo bi znaci i tebe malo istuci jer se pojavljujes ovde da siris jednu drugu vrstu mrznje i antidemokratije - jednakom batinom kako ti to prizeljkujes drugima.
  • Filip

    04.08.2016 13:07
    Joj
    Nije vam to Beograd pa da svaka šuša organizuje šta god i kad god želi :D Sva sreća pa nisu dobili batine ili informativne razgovore na par dana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet