Svetozar Marović podmitio švajcarsku banku sa skoro pola miliona franaka

Bivši crnogorski funkcioner Svetozar Marović, prema sumnjama crnogorskog specijalnog tužilaštva, podmitio je sa 450.000 franaka administraciju HSBC banke.

On je to uradio da informacije o njegovom tajnom računu ne dospeju u Crnu Goru, objavio je podgorički list "Dnevne novine".

Sumnje tužilaštva, kako se navodi, potvrdio je Veselin Mujović koji je ranije pritvoren zbog sumnje da je od Marovića uzeo 800.000 evra, da bi mu omogućio bolji tretman pred sudom.

Marović je optužen da je kao šef kriminalne organizacije, nezakonitim poslovima prometa nekretnina opštinu Budva oštetio za oko sedam miliona evra. On se, maja ove godine, sa tužilaštvom nagodio da odleži u zatvoru četiri i po godine i da 100.000 evra plati u humanitarne svrhe. Predlog sporazuma koji je Marović zaključio treba da bude razmotren 1. septembra u Višem sudu u Podgorici.

Mediji su ranije navodili da Marović ima tajni račun u Švajcarskoj, na kome je 3,8 miliona evra. Račun je, kako je navedeno, otvoren na ime njegove supruge Đorđine.

Nije izvesno da li se taj novac i sada nalazi u Švajcarskoj ili ga je, kako neki mediji spekulišu, povukla državljanka Srbije Olivera Ilinčić koja je osumnjičena za korupciju u opštini Budva, a u kojima su, pored Svetozara Marovića, učestvovala i dvojica bivših gradonačelnika Budve, brat i sin Svetozara Marovića, Dragan i Miloš.

Olivera Ilinčić, za kojom je raspisana međunarodna poternica, bila je "desna ruka" Svetozara Marovića u njegovim malverzacijama u opštini Budva.

Marović je proletos, nakon napuštanja višemesečnog pritvora, otputovao u Švajcarsku na lečenje, odakle se, posle više dana vratio u Crnu Goru. Njegov pravni zastupnik advokat Zdravko Begović tvrdi da je Marović slabog zdravstvenog stanja.

Svetozar Marović je donedavno bio predsednik Političkog savjeta vladajuće Demokratske partije socijalista Crne Gore.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.