Kampanja da Mekdonalds prekine da koristi meso tretirano antibioticima

Humanitarna organizacija "Share Action" pokrenula je na internetu kampanju kojom želi da izvrši pritisak na svetski lanac brze hrane Mekdonalds kako bi prestao da koristi životinjske proizvode tretirane antibioticima, prenosi Bi-Bi-Si.
Stručnjaci upozoravaju da upotreba antibiotika u uzgoju stoke dovodi do razvoja superbakterija otpornih na antibiotike, zbog čega je "Share Action" pozvao Mekdonalds da u svojih 30.000 restorana širom sveta prestane da koristi piletinu, govedinu, svinjetinu i mlečne proizvode od životinja tretiranih antibioticima.
 
Prema podacima ove organizacije, više od 70 odsto upotrebe antibiotika u SAD otpada na stočarstvo, a medicinski stručnjaci smatraju da rutinska upotreba antibiotika u prevenciji, umesto u lečenju životinja na farmi, doprinosi rastu superbakterijskih infekcija otpornih na lekove od kojih godišnje samo u SAD-u umire 23.000 ljudi.
 
Svet je, kako upozoravaju stručnjaci, na rubu "post-antibiotske ere" nakon što je u novembru prošle godine u Kini otkrivena bakterija otporna na antibiotik kolistin koji se koristi kad svi ostali lekovi zakažu.
 
"Share Action" je, iz tog razloga, pozvao građane da pošalju e-mail izvršnom direktoru Mekdonaldsa Stivu Isterbruku u kom će zatražiti obustavu upotrebu mesa tretiranog antibioticima.
  • Marija

    13.08.2016 09:31
    http://youtu.be/C89ACdYmWac
    Kakav debilan zahtev, pa nije meso tretirano antibiotiicima vec zivotimje za zivota na farmama. 98% govedine u hamburgerima je od poklanih krava iz mlecne imdustrije, koje su sem antibioticima tretirane ogromnom kolicinom estrogena (zenskog hormona) da bi davale sto vise mleka. Prava peticija bi trebala da trazi da prestanu da koriste meso, mleko i jaja.
  • Veganka

    13.08.2016 09:21
    Istina o Mekdonaldsu:
    http://youtu.be/C66su5tsRko

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet