Dodik na listi za odstrel Islamske države

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik nalazi se na 11. mestu evropske crne liste za odstrel takozvane Islamske države, piše danas "Blic".

List navodi da je i Dodik potvrdio tu informaciju.

"Nedavno sam saznao da sam 11. na toj crnoj listi Islamske države", naveo je u kratkoj izjavi Dodik.

Na spisku Islamske države su predsednici i premijeri zemalja EU i regiona, među kojima su i predsednik Francuske Fransoa Oland, nemačka kancelarka Angela Merkel, premijer Belgije Šarl Mišel i drugi državnici koji se svakodnevno suprotstavljaju sve jačem islamskom ekstremizmu u Evropi, dodaje "Blic".

Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević rekao je da Islamska država ima listu za odstrel na kojoj su njihovi najveći protivnici. "Tačno je i da je predsednik RS Milorad Dodik na toj listi Islamske države. On je ujedno i jedina osoba iz BiH koja se nalazi na meti islamista", naveo je Galijašević.

On je dodao da se ime Dodika našlo na listi i zbog suprotstavljanja islamizaciji u BiH. "Teroristički napad na Policijsku stanicu u Zvorniku u aprilu prošle godine bio je zvaničan ulazak terorista na teritoriju Republike Srpske i ne treba odbaciti mogućnost da se ti napadi dogode u budućnosti", naveo je Galijašević.
 

  • mrva

    31.08.2016 19:50
    mutan lik, nema šta, ovaj u pozadini
  • mile V*

    31.08.2016 19:39
    za cocnsya
    I još neke pored njega,da nam ne zagađuju život,.
  • N.

    31.08.2016 19:33
    Hmmmm....
    ... jel' ima da se nadje ta lista negde online, da dopisemo koje ime????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.