Britanski političar za uvođenje prostitucije kao nastavnog predmeta

Predsednik Liberalnih demokrata iz Čeltnama, Denis Parsons, šokirao je javnost u Britaniji izjavom da bi u školama trebalo više razgovarati o prostituciji kao potencijalnoj karijeri za đake.

Parsons je rekao da je trenutno školama nije dozvoljeno da pomenu prostituciju kao mogućnost za neko buduće zaposlenje, što prema njegovom mišljenju predstavlja problem. Parsons problem vidi u tome što društvo postavlja pitanje kako sprečiti prostituciju, a ne kako da je ponudi kao izbor, piše "Dejli mejl".

"Ne pokušavamo da sprečimo ljude da postanu računovođe. To uzimamo zdravo za gotovo. Koliko škola će imati savetnike za karijeru koji će će moći da kažu đacima "da li ste razmišljali o prostituciji?" To se neće desiti. To je kulturološka stvar. Ali zašto ne? Zašto ne?", kaže Parsons.

Liberalne demokrate ograđuju se od izjava svog predsednika, ali napominju da su oni ipak liberali i da svako ima pravo na svoj stav, čak i ako on podrazumeva zalaganje za uvođanje prostitucije u nastavni program škola.

"To svakako nije moje viđenje stvari. Izjednačavanje prostitucije sa računovodstvom nije nešto sa čim se ja slažem. Ali mi smo liberalna partija i nije na meni da ja ljudima pričam šta treba da rade i pričaju", kaže Tim Faron, visoko pozicionirani član partije.

Nakon burnih reakcija u javnosti zbog ovih reči, sam Parsons izjavio je da su njegove reči pogrešno protumačene.

  • Pride

    19.09.2016 13:53
    Sad je to strašno i bolesno a za par godina imaćemo paradu i prajd.
  • posmatrač

    19.09.2016 09:09
    onda treba i nama. ubiše nas ovi političari za male pare, a ni zdravstveno nemamo...
  • B

    19.09.2016 09:04
    Ala su zaostali... Kod nas se to već decenijama izučava na političkim naukama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.