VIDEO: Haos u Šarlotu zbog ubistva crnca, proglašeno vanredno stanje

Jedna osoba je ubijena na protestima zbog policijskog ubistva Afroamerikanca u gradu Šarlot u američkoj državi Severna Karolina.

U sukobima policije i demonstranata povređena su četiri policajca, a guverner Pet Mekrori je proglasio vanredno stanje i naložio angažovanje Nacionalne garde.

Protesti su eskalirali drugu noć zaredom, a policija je gumenim mecima pucala na demonstrante i suzavcem pokušavala da ih rastera.

Šef policije u tom gradu Ker Putni potvrdio je smrt jedne osobe, ali nije saopštio njeno ime. Demonstracije su započele mirno, ali su postale nasilne, nakon što je nekoliko stotina demonstranata marširalo kroz grad. Demonstranti su se na velikoj raskrsnici sukobili s pripadnicima policije koji su bili u koloni patrolnih vozila parkiranih uz ulicu. U tom trenutku policija je ispalila gumene metke i suzavac kako bi rasterala demonstrante, a oni su bacali petarde na policajce. Pojedini demonstranti su pljačkali prodavnice.

Protesti u Šarlotu počeli su u utorak, nakon smrti Kejta Lamonta Skota (43), za koju je odgovoran policajac Brentli Vinson, takođe crnac, u međuvremenu smenjen s dužnosti.

Skot je bio u parkiranom automobilu i imao je oružje, tvrdi policija. Njegovi bližnji i svedoci kažu da je bio nenaoružan.

Vlasti nisu pustile snimak incidenta, ali je gradonačelnik rekao da će to učiniti. Lokalna policija navela je na Tviteru da je prvog dana protesta povređeno oko 12 policajaca.

  • Yioll

    22.09.2016 20:30
    @rodoljub
    " .. A mozgovi klanova Klinton, Bus, Rotsild, Rokfeler, Bzezinski ... odavno su poremeceni i zato celom svetu prave zlo i tragediju. SAD-NATO mafija - reinkarnacija fasizma . .."

    Kakve veze imaju Bzezinski i NATO sa ubistvom crnca u Sarlotu ? Bzezinski je pucao u crnca ili ga je NATO gadjao tomahavkom ?
  • rodoljub

    22.09.2016 12:06
    "opozicija"
    Americka demokratija je u cvetu. Sada pohlepne psihopate - korporativna mafija - imaju i kod kuce malo haosa. Oni su doveli ceo svet, pa i sebe, u stanje haosa i ludila, zbog izazivanja ratova radi pljacke i bogacenja . Pohlepa je najopasnija stvar za mozak coveka. A mozgovi klanova Klinton, Bus, Rotsild, Rokfeler, Bzezinski ... odavno su poremeceni i zato celom svetu prave zlo i tragediju. SAD-NATO mafija - reinkarnacija fasizma .
  • ...

    22.09.2016 10:02
    ...
    kad tad.....

    :)

    tek ce da pocne na jugu sa hispano!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet