Zeman predlaže da se izbeglice deportuju na pusta ostrva

Predsednik Češke Miloš Zeman predložio je da EU sve imigrante koji nemaju pravo na azil deportuje iz Evrope u nenaseljena mesta u Africi i na napuštena grčka ostrva, a zauzvrat da se Grčkoj oprosti deo inostranog duga.

Zeman je rekao Grčka ima veliki broj nenastanjenih ostrva i veliki inostrani dug.

"Dakle, kada bi imali hot spotove na ostrvima bila bi to na neki način otplata duga inostranstvu", rekao je Zeman.

On se založio za deportaciju svih ekonomskih imigranata koji su u migracijskom talasu došli u Evropu.

"Naravno da vodim računa o tome da se u Siriji i Iraku vodi surovi građanski rat. O tim ljudima ne govorimo, govorim o ekonomskim imigrantima. Ratnih izbeglica je manje nego trećina od milion izbeglica koji su u Evropu došli prošle godine. Kako su mogli ekonomski imigranti da dođu, tako mogu i da odu", ukazao je češki predsednik.

Zeman je predložio da se ti ekonomski imigranti deportuju u nenaseljena mesta u Africi ili na nenastanjena grčka ostrva, a naglasio je da govori isključivo o muslimanima, jer mu imigranti iz zemalja sa drugom verom ne smetaju.

"Nemam ništa protiv nemuslimanskih doseljenika iz Ukrajine, Vijetnama, Rusije, Belorusije ili Srbije. Ja sam samo protiv islamske migracije zato što smatram da su te kulture apsolutno nespojive", napomenuo je Zeman.

Češki predsednik je naglasio da je siguran da postoji jaka veza između talasa izbeglica i talasa džihadista terorista.

  • Belovljev

    02.10.2016 18:33
    jel ovaj belac?
    Jednom nesto pametno da procitam. Sta ce crnci i Evropi? Onolika Afrika a svi bi u Evropu.
  • Zivan

    02.10.2016 18:08
    Česi imaju jezivo iskustvo verskih ratova iz srednjeg veka i mnogim tamošnjim stanovnicima ove razlike su nepremostiva prepreka suživotu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet