VIDEO: Metju pokosio Haiti, više od 800 mrtvih

Uragan Metju usmrtio je na ostrvu Haiti najmanje 842 osobe, a strahuje se da bi broj žrtava mogao da bude mnogo veći, javlja Rojters.

Kako su javili lokalni zvaničnici, moguće je da će situacija na tom ostrvu biti kritična narednih 18 meseci.

"Već sada možemo reći da bi broj mrtvih mogao da dostigne 1.000. Narodu je potrebna voda, sklonište, materijal, a u narednom periodu preti i kolera", saopštili su lokalni zvaničnici.

Međunarodni Crveni krst je naveo da je na ostrvu ugroženo 50.000 ljudi, a pomoć stiže i od UNICEF-a. "Svuda je katastrofa. Kuće su ostale bez krovova, plantaže su uništene. Ovo je prvi put da vidimo ovako nešto", naveo je gradonačelnik malog mesta Kamp Perin Pilus Enor. 

Uragan Metju proširio se i na obale SAD, a na Floridi je zabeležena i prva smrt. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet