"Metju" izgubio status uragana, u SAD odneo najmanje 14 života

Jedan od najsnažnijih uragana koji su pogodili SAD "Metju", odneo je najmanje 14 života u toj zemlji, ali je rano jutros oslabio na nivo posttrospkog ciklona i krenuo da se pomera ka moru.

Guverner Severne Karoline Pet Makkrori upozorio je danas da "oluja još nije gotova" za tu saveznu američku državu navodeći da je najmanje sedam osoba stradalo u Severnoj Karolini.

Severna Karolina se suočava sa "ogromnim razaranjima" u periodu nakon oluje, rekao je on i pozvao vladu SAD da im pomogne.

AP ističe da su četiri osobe stradale u Floridi, a tri u Džordžiji.

"Metju" je krenuo da se pomera ka moru nakon što je doneo više od 30 centimetara kiše po metru kvadratnom u Severnoj Karolini, gde je izazvao poplave i "zarobio" građane u automobilima i do 160 kilometara u unutrašnjosti.

Centar oluje se u osam časova jutros po lokalnom vremenu preseleo na oko 95 kilometara jugoistočno od obale Severne Karoline, krećući se ka moru. Vetrovi su, međutim, i dalje imali jačinu uragana od 120 kilometara na čas.

Meteorolozi predviđaju da bi u Severnoj Karolini i Virdžiniji moglo da padne još kiše i upozoravaju na opasnost od poplava opasnih po život u ponedeljak uveče.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.