Rusija neće da izruči Snoudena

Rusija neće da izruči SAD bivšeg činovnika američke Agencije za nacionalnu bezbednost (NSA) Edvarda Snoudena.

To je saopštio ruski ambasador u Vašingtonu Sergej Kislijak. 

"Nemamo nikakve zakonske, niti moralne razloge da ga vratimo američkoj vladi", rekao je ambasador Rusije na Unuverzitetu Džon Hopkins u Vašingtonu.

On je naveo da Rusija i SAD nemaju nikakav sporazum o izručenju osoba osumnjičenih za krivična dela.

Bivši činovnik američke Centralne obaveštajne agencije Edvard Snouden je 2013. godine objavio više od milion dokumenata o prisluškivanju SAD. Snouden (33) koji je radio i kao savetnik Državne bezbednosne agencije SAD, u javnost je izneo tajna dokumenta koja su pokazala postojanje velikog broja tajnih projekata nadziranja kao i da su SAD sprovodile napade na računare širom sveta. Snouden je ta dokumenta predao novinarima "Gardijana" i "Vašington posta" u junu 2013. Posle objavljivanja dokumenata CIA, Snouden je najpre pobjegao u Hongkong, a potom u Moskvu i dobio azil u Rusiji.

  • G

    12.10.2016 15:08
    @Милентије - obzirom da ste neobrazovano lice dozvolite da vam predočim da je Snouden tzv. "uzbunjivač", kojeg SAD traže da ga kazne jer je svetu otkrio nelegalnu i kriminalnu delatnost te države. Mira Marković sa njime i njegovim postupcima nema nijednu jedinu zajedničku osobinu.
  • Odlikovati

    12.10.2016 09:38
    Trebalo bi ustanoviti NObelovu nagradu za Istinu i doeliti je ovom čoveku.
    A Rusi da mu daju odlikovanje, pošto niko drugi neće, jer nijedna druga država nema svoje ja.
  • Милентије

    12.10.2016 09:15
    Неће да изруче ни миру марковић Србији ! Русија је постала рај за кримосе свих врста !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.