Ljudski pepeo posut u Metropoliten operi?

Praškasta materija koju je jedan čovek posuo u odeljak za orkestar u Metropoliten operi u Njujorku, što je izazvalo zabrinutost, možda je pepeo jednog ljubitelja opere, saopštila je danas američka policija.

Incident koji se dogodio u subotu popodne tokom izvođenja opere italijanskog kompozitora Đoakina Rosinija "Viljem Tel", primorao je zvaničnike Metropoliten opere da otkažu ostatak predstave, kao i večernje izvođenje druge opere.

Prema rečima zvaničnika, nekoliko osoba iz publike kazalo je da im je jedan muškarac rekao da je došao u operu da pospe pepeo prijatelja.

Kako je navedeno, muškarac se nalazio ispred prvog reda sedišta kada je posipao praškastu materiju u odeljak za orkestar ispod scene tokom druge pauze, kada muzičari nisu bili prisutni.

Zvaničnici su naveli da će pepeo biti testiran, dodajući da im je poznat identitet muškarca koji ga je posuo i da pokušavaju da dođu do njega.

"Drago nam je što ljubitelji opere dolaze u Metropoliten. Nadamo se da sa sobom neće donositi pepeo", rekao je menadžer Piter Gelb.

Rosinijeva opera "Viljem Tel" pre ove sezone nije izvođena u Metropoliten operi više od 80 godina.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet