Legalizacija sajber-rata između Rusije i SAD

Pretnja potpredsednika SAD Džozefa Bajdena da će izvesti sajber-napad na Rusiju može se smatrati političkom legalizacijom sajber-rata.
To je izjavio član vojnog komiteta Saveta federacije Aleksej Puškov.
 
"Pretnje Bajdena i 'curenje' o recipročnim merama SAD na 'hakerske napade Rusa' liče na način političke legalizacije sajber-rata protiv Rusije", napisao je Puškov na Tviteru.
 
Ranije je Bajden saopštio da će Vašington "odgovoriti" na hakerske napade u koje je navodno umešana Moskva. Prema Bajdenovim rečima, "Putin će to saznati kada mi rešimo i pri okolnostima u kojima će imati najbolji efekat".
 
Američka tv mreža En-Bi-Si je juče objavila da su američki hakeri koji rade za američku Vladu upali u rusku infrastrukturu i "komandni sistem Kremlja" i tako uh učinili ranjivim za napade, ako SAD odluče da je to potrebno.
  • Zivan

    05.11.2016 18:54
    Izjave poput Bajdenove vode ka ratu, a teško je verovati da će se zadržati samo u sajber- sferi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet