Snouden: Svi zajedno da grade promene

Američki uzbunjivač Edvard Snouden obratio se posle američkih izbora javnosti iz Moskve ocenivši da ljudi ne treba stvari da posmtraju u kontekstu jednih izbora ili jedne osobe već da uzmu budućnost u sopstvene ruke.
"Ne možemo da se nadamo nekom Obami ili da se plašimo nekog Trampa, to je nešto što sami treba da gradimo", rekao je Snouden, uz ocenu da je na ljudima da kreiraju pozitivne društvene promene.
 
Snouden, bivši saradnik američke Nacionalne bezbednosne agencije (NSA) koji je pobegao iz SAD nakon što je obelodanio poverljive dokumente o američkom globalnom programu praćenja i našao privremeno utočište u Rusiji nije hteo da ulazi u diskusiju o konkretnoj Trampovoj pobedi i tome kako će ona uticati na NSA, rekavši da se tu ne radi o jednim izborima ili jednoj osobi.
 
On je podsetio da odlazeći američki predsednik Barak Obama nije ispunio obećanja o okončanju masovnog nadzora ili zatvaranju Gvantanama, zaključivši da ne treba ulagati previše nade ili se previše bojati jedne osobe, već da je na svima zajedno da grade promene.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet