Prvi sastanak zvaničnika EU i Velike Britanije o Bregzitu

Britanski ministar zadužen za pregovore o Bregzitu, odlasku zemlje iz Evropske unije (EU) Dejvid Dejvis, doputovao je danas u Brisel gde treba prvi put da se sastane s pregovaračem Evropske komisije za Bregzit Mišelom Barnijeom, posle čega putuje u Strazbur.
To je prvi Dejvisov sastanak posvećen Bregzitu, ali se neće odnositi na početak pregovora koji treba da počnu tek kad Velika Britanija aktivira član 50 Lisabonskog sporazuma o istupanju iz članstva EU.
 
Dejvisov neimenovani portparol je rekao Frans presu da je sastanak namenjen pripremama za predstojeće pregovore u cilju "mirnog izlaska u interesu svih". Dejvis će se potom u utorak u Strazburu sastati s pregovaračem Evropskog parlamenta za Bregzit, Belgijancem Gijem Ferhofstatom.
 
Britanski ministar će iskoristiti sastanke da izrazi odlučnost zemlje koja će u pregovorima "delovati u dobroj veri u cilju postizanju dogovora u interesu i Velike Britanije, i EU", rekao je Dejvisov portparol.
 
Britanska vlada planira da počne pregovore o izlasku iz Evropske unije do 31. marta. Odluku o izlasku iz EU Britanci su doneli 23. juna na referendumu.
  • Zivan

    22.11.2016 08:32
    Stvar4i se suviše sporo odvijaju. Britanci su referendumom izglasali odluku o izlasku iz EU i stvari su jasne. Dug razvod je loš razvod...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet