Nemačka neonacistkinja ponovo osuđena zbog negiranja Holokausta

Poznata nemačka neonacistkinja Ursula Haverbek (88) osuđena je zbog negiranja Holokausta i izrečena joj je zatvorska kazna, međutim nema naznaka da će promeniti svoje stavove.
U završnom obraćanju sudu, Ursula Haverbek je rekla da je nacistički logor smrti Aušvic zapravo bio radni logor u kojem niko nije ubijen gasom.
 
Ona je osuđena zbog negiranja Holokausta, što je kažnjivo u Nemačkoj, pošto je o tome napisala nekoliko članaka za jedan nemački magazin.
 
Haverbek je rekla da će uložiti žalbu zbog zatvorske kazne koja joj je izrečena u trajanju od više od dve godine. Ona je trenutno na slobodi, nakon što je uložila žalbu na druge presude koje su izrečene u sudovima u Detmoldu i Lineburgu. Haverbek je početkom septembra u Detmoldu ponovo osuđena zbog negiranja Holokausta i izrečena joj je kazna od osam meseci zatvora.
 
U pismu koje je u februaru poslala gradonačelniku Detmolda, kada je u tom gradu trajalo suđenje nekadašnjem čuvaru Aušvica, Haverbekova je i tada navela da je Aušvic bio samo radni logor, nazivajući preživele "navodnim svedocima".
 
Ona je 2015. godine takođe osuđena zbog negiranja Holokausta posle sličnih navoda u intervjuu koji je dala u vezi sa suđenjem jednom čuvaru Aušvica koje je održano u Lineburgu.
  • Direktor

    22.11.2016 09:05
    Neka se preseli u Srbiju. Kod nas može svašta da priča bez ikakve odgovornosti, a imaće i publiku koja će upijati svaku njenu reč i obožavati je do imbecilnosti... Neonedićevci i drugi prekrajači istorije like that.
  • M

    22.11.2016 08:48
    sta je briga.. i dalje je medju nama sa 88 svojih godina

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet