Rusija tera inostrane radnike jer su loši po ekonomiju

Rusija namerava da smanji broj radnika iz inostranstva, kaže vicepremijerka Rusije za socijalnu politiku Olga Golodec.
To će se posebno odnositi na regione gde je nezaposlenost povećana.
 
Kako je rekla, korišćenje inostrane radne snage vodi ka izvlačenju kapitala iz zemlje, budući da većina radnika svoje plate prebacuje u svoje matične države. Takođe, dodala je ona, dodatno opterećenje za ruski budžet predstavlja i socijalni aspekt, jer migranti u Rusiji koriste i bolnice i škole. 
 
"Kada se analiziraju svi podaci ispostavlja se da su inostrani radnici veći teret za socijalni sistem Rusije, od koristi koju donose ruskoj ekonomiji", kazala je Olga Golodec. 
 
Ona je dodala da uprkos tome što poslodavci tvrde da Rusija nema dovoljno kvalitetne radne snage, Rusija mora da se vodi dugoročnim i strateškim ciljevima koji bi išli na dobrobit ruske ekonomije.
  • Zivan

    22.11.2016 16:22
    Rusija je obezbeđivala stranim radnicima odlične uslove za rad i socijalne potrebe. Očito da se uticaj sankcija odražava i na tržište rada...
  • nervirach

    22.11.2016 13:23
    To bi mogli i mi, zar ne? Sta je ne moze? Opet dupli standardi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet