Strancima koji ulaze u Rusiju uzimaće se otisci prstiju

Svim strancima koji budu dolazili u Rusiji od sledeće godine biće uzimani otisci pristiju, saopštio je danas zamenik ministra unutrašnjih poslova Aleksander Gorovoj.
"Ministarstvo unutrašnjih poslova namerava da od 2017. uzima otiske svim strancima koji budu ušli u Rusiju", rekao je Gorovoj na sednici Gornjeg doma parlamenta.
 
On se zahvalio kolegama iz inostranstva koji, kako je kazao, "shvataju neophodnost te mere".
  • Debeli

    25.11.2016 01:42
    @ Filip
    Nije u pitanju "prepisivanje" na šta si aludirao svojim naslovom "Resavska škola", jer ta praksa već godinama postoji pri ulasku u Rusiju, ali se do sad nije sprovodila baš za sve strance, već prema slobodnoj proceni. Za državljane Rusije potrebna je viza za ulazak u EU, a pri apliciranju je fotografisanje lica u (svih 360 stepeni) + otisci svih 10 prstiju. Računajte da će nam sa srpskim pasošem vrlo skoro na svakom graničnom prelazu prema EU uz pasoš tražiti i otisak kažiprsta (za proveru), a za par godina će pasoš RS ponovo morati da se menja da bi sadržao otiske svih 10 prstiju na rukama i fotografije lica (spreda, sa leve i desne strane).
  • Нострадамус

    24.11.2016 22:22
    Како оно рече Тома?
    И Чаушеску је пред слом свог режима почео да узима отиске чак и писаћих машина...
  • Filip

    24.11.2016 18:46
    Resavska skola
    Prilikom ulaska u USA uzimaju otisje svih prstiju i slikaju te.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet