Navijači se okupljaju na stadionu Šapekoensea, nađene crne kutije

Navijači FK Šapekoense se u velikom broju skupljaju ispred "Konda arene", ožalošćeni zbog tragedije u kojoj su stradali igrači tog fudbalskog kluba.
Predstavnici Atletiko nasionala su na sastanku sa ljudima iz Komnebola zatražili da se pehar takmičenja uruči brazilskom klubu, a Kolumbijcima dodeli mesto u Kupu Libertadores naredne godine.
 
Istovremeno, najveći brazilski klubovi nude svoju pomoć – predlog je da svaki brazilski klub pomogne Šapekoenseu slanjem po trojice fudbalera na pozajmicu, dok postoji i ideja da klub naredne tri godine bude zaštićen od ispadanja i prelaska u niži rang takmičenja.
 
Nađene crne kutije
 
Kolumbijska civlina aeronautička agencija je saopštila da su na mestu nesreće nađene dve crne kutije palog aviona i da su obe u dobrom stanju.
 
Saopšteno je i da je avion proglasio uzbunu oko 22 sata uveče po lokalnom vremenu i da je bio prijavljen mehanički kvar. Mediji su objavili i detalje poslednjeg razgovora pilota s kontrolom leta.
 
Prema pisanju medija, piloti su se žalili na probleme s motorom, ali su spominjali i da im ponestaje goriva. Nakon što su kontaktirali kontrolu leta, odobreno im je vanredno sletanje.
 
Brazilski mediji su preneli da je avion izgubio kontakt s kontrolom leta nešto posle ponoći po lokalnom vremenu, kao i da se srušio nekoliko momenata pre nego što je trebalo da sleti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.