Pilot palog aviona možda ispustio gorivo da ne bi došlo do eksplozije

Avion koji se srušio u centralnom delu Kolumbije verovatno je ostao bez goriva pre pada, smatraju istražitelji, a pretpostavlja se da je pilot Migel Alehandro Kviroga Murakami namerno kružio pre sletanja u pokušaju da sagori ili odbaci gorivo i tako izbegne eksploziju.
Kako su rekli istražitelji, "veoma je sumnjivo" što avion nije eksplodirao, već se srušio na putu od Bolivije do Kolumbije.
 
Preživeli putnici su rekli zvaničnicima da su uvereni da je avion ostao bez goriva nekoliko minuta pre nego što je po redu letenja trebalo da sleti na aerodrom Medelinu.
 
Brazilske i kolumbijske vlasti pokrenule su istragu o padu aviona koji se srušio u centralnom delu Kolumbije, a pronađene "crne kutije" bi mogle da daju odgovor da li se nesreća dogodila zbog tehničkih problema ili je letelici nestalo goriva.
 
Istražitelji iz Brazila pridružiće se kolumbijskim kolegama sa kojima će ispitati sadržaj "crnih kutija", a u tome će im pomoći i stručnjaci iz Britanije.
 
U padu aviona, u kom su bili i fudbaleri brazilskog Šapikoensea, poginula je 71 osoba, a šest je preživelo.
 
Preživela su tri fudbalera, jedan novinar i dva člana posade.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet