Francuska podstiče kupovinu električnih automobila zbog zagađenja

Francuska vlada predstavila je danas plan protiv zagađenja, uključujući i finansijski podsticaj za kupovinu električnih vozila zbog zagađenosti vazduha u Parizu i drugim gradovima.
Ministarka za životnu sredinu Segolen Roajal rekla je da će preduzeća dobiti bonus do 10.000 evra ako svoje vozilo na dizel zamene električnim vozilima. Ta mera od prošle godine važi za privatne kupce.
 
Ona je dodala da će se založiti da električna vozila budu izuzeta od plaćanja putarine na auto-putevima navodeći da će se bonus od 1.000 evra davati onima koji zamene svoje skutere za električne.
 
Francuska vlada apelovala je u petak na građane Pariza da zbog zagađenja ograniče aktivnosti na otvorenom tokom vikenda.
 
U Parizu je poslednjih dana izuzetno veliko zagađenje zbog čega se stanovnici žale na disajne probleme.
  • Zivan

    11.12.2016 08:38
    Slične podsticaje imaju Holandjani, Nemci, Norvežani, izgleda da prolazi vreme motora sa unutrašnjim sagorevanjem...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.