Nemačka ministarka odbila da pokrije glavu u Rijadu

Nemačka ministarka odbrane Ursula fon der Lajen odbila je da pokrije glavu i da se prikloni striktnim pravilima koja za žene važe u Saudijskoj Arabiji tokom zvanične posete toj zemlji.
"Ne stavljam veo i nosim pantalone", naglasila je ministarka, koja se nedavno sastala sa zemenikom saudijskog prestolonaslednika Muhamadom bin Salmanom el Saudom.
 
"Naravno, poštujem običaje i tradiciju svake zemlje. Iz poštovanja prema kulturi trudim se da poštujem takva pravila. Ali kada je reč o oblačenju, za mene postoje granice kako se prilagođavam zemlji", rekla Fon der Lajen. Dodala je da je pravo na izbor odeće jednako i za muškarce i za žene.
 
 
Tokom posete Rijadu, veo nisu stavile ni Mišel Obama, Angela Merkel, Hilari Klinton i Kondoliza Rajs.
 
Bild navodi da saudijski domaćini čine izuzetak u pravilima oblačenja kada se radi o vodećim zapadnim političarkama.
  • Sale

    16.12.2016 09:33
    Tako je
    Bravo Tifoz! Treba da se stide sto su takve kukavice i ugnjetavaju zene. "Muskarcine". Beda i jad.
  • Jovan

    16.12.2016 05:47
    Bin zajeb
    E tako se predstavlja svoja država.
    Tuđe poštuj-Svoje ne daj.
    A ne radikalka Maja što se umeljala u krpe od glave do pete, ili Vučić što se usiljeno i izveštačeno keslao onom krezubom u "arkanki" sano zato što je arap.
  • Deks

    16.12.2016 00:17
    Svaka čast! Smatram uvredljivim za građane evropskih zemalja, kao i drugih zemalja koje gaje evropske vrednosti, da njihove političarke kada odlaze u konzervativne arapske zemlje pokrivaju glavu u skladu sa njihovim nama nerazumljivim običajima. Nemam razumevanja za one političarke koje pristaju na to. Naprotiv sve evropske zemlje trebalo bi da slede primer Francuske u zabrani pokrivanja glave jer je to uvredljivo za žene i kosi se sa našim vrednostima, a trebalo bi tražiti i od takvih konzervativnih zemalja da se sekularizuju tj odvoje religiju od države i izjednače prava žena sa muškarcima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet