Vladimir Putin predložen za Nobela za mir

Rukovodilac francuskog Centra za političke i međunarodne odnose Fabijen Bosar izjavio je danas da je zvanično nominovao predsednika Rusije Vladimira Putina za Nobelovu nagradu za mir.
"Kao šef Centra za političke i međunarodne odnose zvanično sam uputio kandidaturu slanjem pisma Nobelovom komitetu, u kojem sam izneo mišljenje da Vladimir Putin treba da dobije Nobelovu nagradu za mir kao nagradu za svoje mirovne napore", rekao je francuski politikolog.
 
Bosar očekuje da će i drugi stručnjaci i političari podržati tu kandidaturu.
 
On je istakao da su u vreme kada je predsednik SAD Barak Obama dobio Nobelovu nagradu za mir američki vojnici bili u Iraku, pa da vazdušni napadi na pozicije terorista u Siriji ne bi trebalo da utiču na dodelu Nobela ruskom lideru, koji učestvuje u velikom broju mirovnih inicijativa.
 
"Mislim da predsednik Putin zaslužuje to priznanje, jer je on jedini koji se trenutno bori protiv terorizma", rekao Bosar.
 
Nobelova nagrada za mir 2016. godine dodeljena je kolumbijskom predsedniku Huanu Manuelu Santosu "za ogromne napore za okončanje građanskog rata koji traje više od 50 godina".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet