Božić u Francuskoj uz 90.000 policajaca, žandarma i vojnika

Više od 90.000 policajaca, vojnika i žandarma je ovog božićnog vikenda na ulicama Francuske zbog terorističke pretnje i nedavnog napada u Berlinu.
"Berlinski napad nas je sve podsetio da treba ponovo proceniti situaciju, obezbediti sve božićne vašare i sve ponoćne mise da bi svi bili zaštićeni", izjavio je generalni direktor francuske policije Žan-Mark Falkon.
 
Po njegovim rečima, opasnost od napada na sam Božić bio bi "jak simbol" za džihadiste, ali nema saznanja da postoji takva pretnja. Na celoj teritoriji Francuske u subotu i nedelju je raspoređena 91.000 pripadnika snaga bezbednosti.
 
Ispred najposećenijih crkava biće vidljivo rasporođeni policajci koji će biti spremni da odgovore na svaku potencijalnu pretnju, a na ulazu u katedralu u Strazburu svi posetioci će biti pretreseni i broj vernika će biti ograničen.
 
Francusku je od januara 2015. godine pogodila serija napada u kojima je ukupno poginulo 238 ljudi, a Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je ove godine osujećeno 17 planiranih napada.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet