Članovi Inicijative mladih prelepili ustaški pozdrav u Jasenovcu, pa uhapšeni

Policijski službenici stanice Novska priveli su na razgovor predstavnike Inicijative mladih za ljudska prava.
Oni su u policiji dali izjavu i objasnili zašto su preko ploče u Jasenovcu na kojoj piše "Za dom spremni" prelepili poruku udruženjima HOS-a. 
 
"Policija će predmet proslediti DORH-u na postupanje, moguće je da nas se tereti za kazneno delo", navodi se u saopštenju Inicijative. "Lepo je videti da ova država ima neku policiju, mi smo već pomislili da ne postoje kad se ustaška obeležja nekažnjeno pojavljuju posvuda. Ali, dakle, nema pomaka: ukoliko promovišete mržnju i nasilje - o vama raspravljaju odbori, a ako stanete u odbranu temeljnih načela Republike onda kada to ne učine njene institucije - gone vas", komentarišu. 
 
U Inicijativi su za N1 potvrdili informaciju da je nalepnica uklonjena sa spomen-ploče istog jutra kada je postavljena. 
 
Policija je to rekla članovima Inicijative koji su privedeni na razgovor. 
 
I dalje ne znaju zbog kog kaznenog dela su privedeni. 
 
"Na papiru koji smo dobili, pozivu na razgovor, ne piše kazneno delo, ali je jedan policajac spomenuo skrnavljenje spomen područja", kažu u Inicijativi.
  • Čika

    29.12.2016 18:41
    SVAKA ČAST, OMLADINO
    Uskoro će nas na ovim prostorima i jednih i drugih biti tako malo... U obe države opada broj žitelja, natalitet je sve manji, a iseljavanje sve brže. Bićemo manjina u sopstvenim državama. Ako ne pre, tada ćemo shvatiti da u svetu ne postoje dva naroda koji se manje razlikuju.
  • Andrae

    29.12.2016 12:47
    Vera Ljubav Nada
    Kada procitam ovakvu vest, onda shvatim da jos ima vere, nade i ljubavi u ovom regionu i da nije bas sve propalo. SVAKA CAST, OMLADINO. Svi mi imamo i kukolja u svom zitu, ali treba negovati to novo, mlado klasje, koje tek stasava, da odraste neoptereceno starim sukobima. Da mladi stvore nove, miroljubive odnose u regionu. Jer, verujte, za sve nas ima mesta na ovom brdovitom Balkanu i svi mozemo da zivimo mirno, ako ne jedni sa drugima, onda jedni pored drugih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet