VIDEO: U Istanbulu 39 mrtvih, 69 ranjenih u terorističkom napadu

Naoružani napadači obučeni u kostime Deda Mraza upali su u poznati noćni klub u Istanbulu i otvorili vatru na posetioce u novogodišnjoj noći.

 Prema poslednjim informacijama ubijeno je 39 ljudi, a 69 je lakše ili teže ranjene. Među nastradalima ima i nekoliko stranih državljana.


Napad se dogodio u poznatom noćnom klubu "Reina" u elitnom delu grada, na evropskoj strani, u Bešiktašu. U klubu je u trenutku napada bilo oko 600 ljudi.

Lokalni mediji prenose da su u napadu učestvovala dvojica napadača, ali postoje i informacije da je u pitanju bio usamljeni napadač.

Napad se dogodio na isteku prvog sata 2017. godine, a napadač ili napadači su bili naoružani automatskim puškama, najverovatnije "kalašnjikovima". Među žrtvama je i jedan policajac, koji je bio na vratima kluba.

- U pitanju je teroristički napad. Vatra je otvorena na ulazu u klub, gde su ubijeni jedan policajac i jedan od posetliaca, a zatim je brutalni napad nastavljen i u unutrašnjosti gde je otvorena nasumična vatra - rekao je guverner Sahin.

Noćni klub i restoran "Reina" nalazi se na Bosforu i jedan od najpoznatijih klubova u gradu. Omiljeno je mesto za turiste, ali i za poznate ličnosti, pevače, glumce i fudbalere.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.

VIDEO: Tuča u gruzijskom parlamentu

Na sastanku pravnog odbora parlamenta Gruzije, gde se raspravlja o projektu zakona o transparentnosti stranog uticaja, jedan od opozicionih poslanika napao je predstavnika vladajuće partije.

Izraelska vojska tvrdi da se taoci drže u Rafi

Izraelska vojska saopštila je večeras da se taoci oteti tokom napada palestinskog islamističkog pokreta Hamas 7. oktobra drže u Rafi, na jugu pojasa Gaze, gde Izrael želi da pokrene vojnu ofanzivu.