U Slovačkoj zabranjene patrole desničara u vozovima

U Slovačkoj su zabranjene patrole koje su članovi stranke krajnje desnice Narodna stranka - Naša Slovačka činili u vozovima i železničkim stanicama.
Narodna stranka - Naša Slovačka pokrenula je nenaoružane patrole u aprilu nakon nasilnog incidenta u vozu, uz tvrdnju da država nije u stanju da štiti narod.
 
Posle neuspešnih pokušaja državne železničke kompanije da spreči patrole, poslanici parlamenta su u oktobru glasali za njihovu zabranu.
 
Stranka krajnje desnice ušla je u parlament Slovačke u martu prošle godine. Lider stranke Marijan Kotleba poznat je po svojoj podršci marionetskoj slovačkoj vladi tokom Drugog svetskog rata.
 
Prema poslednjim rezultatima anketa, Kotlebina stranka popularna je među mlađim glasačima.
  • Srle

    02.01.2017 11:01
    janicbranislav60@gmail.com
    Evo ata je napravljeno od EU pod palicom Velike Nemacke i njenih satrapa.
    Sve ovo lici na pocetak vladavine Adolfa Hitlera i njegove zastitne odrede, istorija se ponavlja ,definitivno.
  • Slovak

    02.01.2017 09:18
    Naravno, do ovoga nije smelo doći. No oni su sebi dodatno podigli rejting ovim. Mislim na desnicare. Danas nema dzeparosa, lopova... I tako su preuzeli funkcije države i pokupili simpatije ljudi koji nisu glasali za njih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.