SAD bacile 26.000 bombi u 2016.

Sjedinjene Američke Države su prošle godine izbacile 26.171 bombu, što je za 3.027 više nego u 2015. godini, a prema analizi podataka Ministarstva odbrane, većina bombi je izbačena u Iraku i Siriji.

SAD predvode međunarodnu koaliciju koja se bori protiv Islamske države u obe zemlje i izvode vazdušne napade u pokušaju da smanje područje koje je pod kontrolom te tereorističke organizacije.

SAD su izbacile 79 odsto koalicionih bombi protiv ID u Siriji i u Iraku, a kako se navodi, u toku 2016. godine izbacile su i više bombi u Libiji nego godinu dana pre toga.

Najmanje 34 američke bombe izbačene su u Jemenu, gde je rat počeo 2015, a gde SAD podržavaju Saudijsku Arabiju.

U 2016. godini 14 bombi je izbačeno u Somaliji, koja se suočava sa višedecenijskom nestabilnošću, a tri su izbačene u Pakistanu.

  • dobrotvorka

    08.01.2017 08:46
    Gde ste amerofili?
    Jel se ponosite, jeste li srećni i jel vam lepo?????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.