Merkel: London ne može da bira

EU mora da razmotri ograničavanje pristupa Britanije zajedničkom tržištu ukoliko London ne bude prihvatio četiri načela o slobodama u pregovorima o "Bregzitu", rekla je danas nemačka kancelarka Angela Merkel.
Merkel je rekla da ne može biti pregovora zasnovanih na onome što Londonu najviše odgovara.
 
Britanska premijerka Tereza Mej nagovestila je tokom vikenda mogućnost da se dogodi takozvani "tvrdi Bregzit", odnosno situacija u kojoj će granične kontrole imati prioritet nad pristupom tržištu.
 
Merkel je izjavila da je važno da se jasno stavi do znanja da pristup zajedničkom tržištu može biti moguć samo pod uslovom da se poštuju četiri osnovne slobode, koje se odnose na kretanje ljudi, robe, usluga i kapitala.
  • Seka Persa

    09.01.2017 22:33
    @Zivan (ili možda Zzivan???)

    U svakom lučaju...

    O kakvoj volji britanskih glasača govorimo?
    Na referendumu niju uopšte bilo jasno o kom vidu izlaza iz EU se radi.

    Što znači da Teresa May NEMA mandat da donosi bilo kakve odluke o izlgedu Brexita. Što takodje znači da je volja britanskih glasača (nekih 52%) baš nije sasvim jasna...
  • Zivan

    09.01.2017 19:05
    Britanci su izglasali izlazak iz EU.
    Ukoliko bude moguć bilo kakav olakšan pristup Britanije zajedničkom evropskom tržištu, makar i uz važenja slobode kretanja ljudi, roba, usluga i kapitala, to je iso što i opstanak i bio bilo bi šegačenje sa voljom britanskih birača...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet