U Parizu zabranjena vozila starija od 2000. godine

Gradske vlasti Pariza su u sklopu borbe protiv zagađenja zabranile vožnju automobilima registrovanim pre 2000. godine.
Britanski dnevnik "Indipendent" piše da, prema novoj regulativi koja je objavljena danas, svi automobili moraju da imaju nalepnicu na kojoj je šest kategorija, uključujući godinu proizvodnje vozila, energetsku efikasnost i količinu izduvnih gasova.
 
Svako vozilo na dizel sa nalepnicom "petog nivoa" na vetrobranu, što ukazuje da je proizvedeno u periodu od 1997. do 2000. godine, neće moći na ulice francuske prestonice. Oko šest odsto od 32 miliona registrovanih vozila u Francuskoj spada u spornu kategoriju.
 
Vozila registrovana pre 1997. godine i kamioni i autobusi proizvedeni pre 2001. godine ne spadaju ni u jednu kategoriju, što znači da se uopšte ne mogu pojaviti na ulicama Pariza od ponedjeljka do petka između 8 ujutru i 20 časova uveče.
 
Nove regulative uvedene su nakon što je u Parizu i drugim gradovima u protekla dva meseca zabeležen rekordan nivo štetnih gasova. Gradonačelnica Pariza An Idalgo istakla je da su regulative neophodne da bi se ohrabrili vozači da promene svoje navike kako bi se smanjio intenzitet saobraćaja.
  • Djole

    25.01.2017 11:33
    Ne verujem
    A kadett 1985. Ja cu sa njim u Grčku . Oni ne prave problem.
  • --

    25.01.2017 10:52
    2000
    Kod nas bi trebalo zabraniti vozila novija i kupljena posle 2000.god
    ZNA SE KMOZE DA KUPUJE NOVE ,skoro"Autobuse" !
  • to

    24.01.2017 23:46
    tako u ns treba
    I u Novom Sadu tako treba.Ko nema zelenu nalepnicu da ne moze sa tim autom u grad.Ja bi samo te pustao po selima.Tako je i preko.Udjes u Stuttgart sa Mercedesom 124 kazna 50€. Tako treba i ovde samo manja kazna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.