Neredi u Parizu zbog mladića kojeg je silovala policija

Francuska policija je danas saopštila da je još 26 ljudi uhapšeno u novim neredima u pregrađima Pariza, koji su izbili pošto je policajac pendrekom silovao crnog mladića.
Protesti i neredi su počeli posle izveštaja da je policija napala 22-godišnjeg crnca prošle sedmice tokom redovne provere ličnih dokumenata. Nasilje se ne smiruje ni u severoistočnom pariskom radničkom kvartu Sent Deni, koje je naseljeno pretežno manjinskim stanovništvom.
 
Tokom nasilja u ponedeljak uveče policija je privela 26 ljudi.
 
Mladić Tio, čije prezime nije objavljeno, rekao je da su ga četiri policajca udarala, prskala suzavcem i silovala policijskom palicom. Jedan policajac je u nedelju optužen za silovanje, a trojica za težak napad.
 
Tio je zadobio teške povrede i operisan je, a i dalje se nalazi u bolnici gde ga je juče popodne posetio predsednik Francuske Fransoa Oland.
  • AleksandarVojvođanin

    09.02.2017 18:13
    Brutalnost
    Kako su ga silovali pendrekom? Gde su ga silovali pendrekom, na ulici ili u stanici?
  • neko

    09.02.2017 12:15
    da
    Znaci da je policija u celom svetu ista,sva postena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet