Bivši načelnik policije pozvao na silovanje Šveđanki

Bivši načelnik policije u Dubajiu Dahi Halfan Tamim, izazvao je lavinu negativnih komentara pošto je, aludirajući na brojna silovanja u Švedskoj, na svom tviter profilu napisao da žene koje kažu "ne" na seks, u stvarnosti ga ipak žele.
"Kada žena kaže ne, ona zapravo misli da. To je švedska izreka", napisao je ovaj policijski general, prenosi Sputnik.
 
Tamim se suočio sa brojnim negativnim komentarima, a Hind al-Eriani, jemenski pisac koji trenutno živi u Dubaiju, optužio je bivšeg šefa policije za podsticanje nasilja nad ženama i izrazio nevericu da takva izreka postoji. Švedski institut, vladina agencija sa zadatkom da promoviše interese zemlje u inostranstvu, takođe je kritikovala ovu izjavu i dodala da takva izreka ne postoji te da "kad žena kaže ne, to znači ne".
 
Nedavno je Švedska proglašena za "evropsku prestonicu silovanja" kada su američki predsednik Donald Tramp i britanski političar Najdžel Faraž, izjavili da je nekontrolisana migracija dovela do dramatičnog skoka u broju seksualnih zločina u toj zemlji.
 
Kao dokaz za tu tvrdnju, oni su izneli podatke da na 100.000 Šveđana postoji 63,5 prijave za silovanje, što je duplo više nego u Belgiji, koja je druga evropska zemlja po broju silovanja. S druge strane, švedska vlada pokušava da izbegne negativan publicitet, govoreći "da su brojke preuveličane". Kritičari, međutim, optužuju vladu da su ove brojke umanjene, te da državne institucije zataškavaju silovanja i nasilna dela koja počine migranti u cilju održavanja samoproglašenog imidža "humanitarne supersile".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.