Potvrđeno da je predsednica Južne Koreje primila mito

Južnokorejska predsednica Park Geun Hje bila je u dosluhu sa svojom prijateljicom Čoi Sun Sil kako bi primile mito od Samsung grupe, što je imalo za cilj da učvrsti kontrolu direktora Samsunga Džej Lija nad kompanijom, saopštilo je danas Specijalno tužillaštvo.
Istraga je ispitivala uticaj aktuelnog skandala u koji je uključena Park, koju je parlament smenio prošlog decembra. Ona je optužena da je u dosluhu sa svojom prijateljicom vršila pritisak na velike firme da uplaćuju donacije u dve fondacije u njenom vlasništvu.
 
Čoi Sun Sil je odbacila sve optužbe. Ona nije imala zvaničnu funkciju, ali se veruje da je koristila svoj uticaj da natera preduzeća da daju milione dolara njenim fondacijama.
 
Smeni predsednice prethodili su masovni protesti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet