Predsednik Mađarske potpisao sporni zakon o migrantima

Predsednik Mađarske Janoš Ader potpisao je sporni zakon prema kojem će svi tražioci azila biti zadržani u kampu od kontejnera za robu na granici sa Srbijom.
Na sajtu mađarskog parlamenta stoji da je Janoš zakon potpisao u sredu, na dan državnog praznika kojim se obeležava revolucija 1848. protiv Habsburške moharhije.
 
Do overe zakona došlo je uprkos protesta brojnih organizacija za zaštitu ljudskih prava, između ostalog i UNCEF-a, koji je saopštio da je odluka bila "duboko razočaravajuća za svu tu decu na koju će uticati ovaj zakon - zadržavanje nikada nije u najboljem interesu deteta".
  • NS

    17.03.2017 14:43
    zato nema terorizma
    Tamo građani mirno mogu da prođu gradom a da ih ISIS teroristi ne dignu u vazduh.
    U Francuskoj ISISje pobio stotine ljudi, u Nemačkoj non stop napadi Isisa koje opravdavaju da su psihički bolesni.
    http://www.alo.rs/pucnjava-u-parizu-ima-i-mrtvih/18408
    http://www.newsweek.rs/svet/81955-napad-sekirom-na-stanici-u-dizeldorfu-povredjeno-sedam-osoba-osumnjiceni-poreklom-iz-bivse-jugoslavije-foto.html
  • Sotir zvani djubre

    17.03.2017 11:48
    U redu je to
    sto Ader i Orban vode racuna o svojoj zemlji ali ipak svaka cast i Vucicu sto je uspeo za kratko vreme da podigne ekonomiju i uradi mnoge pozitivne stvari za Srbiju.
  • Papar Aco

    17.03.2017 10:56
    Analiticar
    Ne.Samo covjek koji radi ono zasto niko nema petlju.Ostali evropljani kriju svoju nesposobnost pricom o ljudskim pravima,humanitarnoscu...bla,bla.Upitao bi te dusebriznike koliko su oni u svoje stanove primili migranata.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.