Ukraden laptop CIA sa poverljivim podacima o Trampu, Melaniji i Hilari Klinton

Tajna služba koja je u Sjedinjenim Državama zadužena za zaštitu predsednika i zvaničnika, objavila je u petak da je pokrenula istragu o krađi svog laptopa, ne navodeći kakvi su podaci u njemu bili.
Kako navodi mreža CNN, u tom su kompjuteru bili su planovi za evakuaciju Trampove kule u kojoj je predsednik Donald Tramp boravio pre svoje inauguracije 20. januara. U Trampovoj kuli i dalje stanuju njegova supruga Melanija i najmlađi sin Baron, piše Jutarnji list.
 
ABC je objavio da su u komjuteru bile i pojedinosti o istrazi u vezi sa skandalom o privatnom serveru bivše demokratske kandidatkinje Hilari Klinton.
 
"Tajna služba može da potvrdi da je jedan zaposleni bio žrtva krivičnog dela kojim je otuđen prenosni kompjuter naše agencije. Vodi se istraga", stoji u saopštenju CIA.
 
Tajna služba koja je u nadležnosti ministarstva unutrašnje bezbednosti, tvrdi da su njeni kompjuteri jako sigurni i šifrovani te da "ne smeju da sadrže poverljive informacije".
 
CNN navodi, pozivajući se na dvojicu visokih policijskih državnika u Njujorku, da su u kompjuteru bile "veoma osetljive" informacije i da je ukradeno iz automobila agenta tajne službe u četvrtak ujutro u njujorškoj četvrti Bruklin.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet