Duma istražuje poslovanje američkih medija u Rusiji

Ruska Duma usvojila je predlog za pokretanje istrage o američkim medijima koji deluju u Rusiji kao odgovor na predlog američkih senatora da se ispita da li ruska mreža Raša Tudej krši Zakon o registraciji stranih agenata u Sjedinjenim Američkim Državama.
Istraga, koju će voditi odbor Dume za informacionu politiku, tehnologije i komunikacije, trebalo bi da ustanovi da li CNN, Glas Amerike, Radio Liberti, kao i "drugi američki mediji" rade u skladu sa ruskim zakonima, prenosi Rojters.
 
U saopštenju objavljenom na sajtu Državne Dume kaže se da je odluka usvojena juče na predlog poslanika Konstantina Zatulina iz vladajuće Jedinstvene Rusije kao odgovor na, kako je rekao, "represivni" potez SAD protiv ruske televizijske mreže RT. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.