Azilanti dobijaju 1.000 evra da odu iz Austrije

Prvih 1.000 odbijenih tražilaca azila, koji se odluče da dobrovoljno napuste Austriju, od države će dobiti po 1.000 evra.
Ministar unutrašnjih poslova Austrije Volfgang Sobotka u nameri da sprovede svoj cilj vraćanja odbijenih tražilaca azila iz Austrije u njihove zemlje porekla pokrenuo je novu akciju. Njegov cilj je da do 2019. Austriju napusti 50.000 tražilaca azila, a najbolje bi bilo da to učine dobrovoljno. 
 
Zbog toga je Sobotka najavio da će prvih 1.000 odbijenih tražilaca azila, koji se odluče dobrovoljno da napuste Austriju, od države dobiti po 1.000 evra podsticaja. Za porodice koje se odluče na dobrovoljni povratak država izdvaja maksimalno 3.000 evra.
 
Pravo na ovaj podsticaj za povratak imaju izbeglice iz zemalja kao što su Avganistan, Irak, afričke države. Ovaj podsticaj neće biti isplaćivan za državljane zemalja Zapadnog Balkana.
 
Prošle godine je oko 10.700 stranaca bez prava boravka napustilo zemlju, od toga 5.800 dobrovoljno.
 
Do sada je Austrija nudila finansijski podsticaj u vrednosti do 500 evra za dobrovoljni povratak u zavisnosti od statusa u procesu dobijanja azila.
  • Mоћни Совјет

    24.03.2017 10:32
    @Boki
    "Ista ta vojska..."

    Чуј овог!?
    Која је то иста војска? Нато, ЈНА, 'Секуритатеа', Силе осовине или силе Антанте!? Дефиниши.

    Где си ти војску служио? Цивилно вероватно, ако си и то.

    Да те цитирам:"Ti si tipican primer idiotizma."
  • Boki

    24.03.2017 09:00
    @stari cika
    Ti si tipican primer idiotizma. Ista ta vojska je nebrojeno puta ubila decu, majke, pa cak trudnice koji su bezali od Čaušeskuovog rezima. To sto ti promovises je tipican nehumani pogled na svet.
  • Stari čika

    23.03.2017 11:50
    Nekad i sad
    Nekad je vojska čuvala granice od ilegalnih prelazaka i ubijala one koji bi odbili da stanu i predaju se ili odstupe po naredjenj a sada kriminalcima koji ilegalno prelaze granice daju pare da odu negde drugde.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet