Predsednik opštine sugrađane nazvao kretenima jer su glasali za Marin Le Pen

Predsednik Anzena, male opštine na severu Francuske, čiji su žitelji na predsedničkim izborima većinom podržali kandidatkinju ekstremne desnice Marin Le Pen, rekao je da razmišlja o ostavci jer ne želi život da posveti "kretenima".
Predsednik opštine sugrađane nazvao kretenima jer su glasali za Marin Le Pen
Foto: 021.rs
Danijel Delomez planira da ponudi ostavku gradskim vlastima i o tome je razgovarao sa članovima levo orijentisane političke grupe kojoj pripada.
 
"Moguće je da ću se povući jer ne želim život da posvetim kretenima", rekao je Delomez, uz ocenu da je ishod glasanja "katastrofalan".
 
U opštini Anzen je 38 odsto glasača glasalo za Le Pen, 19 odsto za kandidata levice Žan-Lika Melanšona i 17 odsto za centristu Emanuela Makrona, koji je sa kandidatkinjom Nacionalnog fronta ušao u drugi krug predsedničkih izbora.
 
Delomez je kritikovan na društvenim mrežama zato što je glasače nazvao "kretenima", te se on izvinio, ali je dodao da nije promenio mišljenje o sugrađanima.
 
Rekao je da je on u prvom krugu glasao za Melanšona, a da će u drugom krugu, 7. maja, bez oklevanja podržati Makrona.
  • Novosadjan

    25.04.2017 21:40
    I kod nas je isto samo ih ima više
  • Gonič

    25.04.2017 14:26
    Sudeći po negativnim ocenama prethodnih komentara, cenim da će za siromašne desničare u Srbistanu Lepenjača biti nova Donald Tramp.
  • Jovan

    25.04.2017 11:41
    Svest
    Sjajna izjava.
    Časna pre svega.
    Bez licemerja i šlihtanja.
    Ako ste kreteni i glasate za kretenku-ja ne želim da "delim vazduh" sa vama.
    Ende.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.